Terapie antirid cu toxină botulinică

terapie antirid toxină botulinică - skinmed

Injectarea de toxină botulinică (botox) este, de departe, ce mai bună metodă pentru a scăpa de ridurile de pe frunte și din unghiul extern al ochilor. 

Cât durează  efectul botox?

Ridurile dispar la câteva zile post procedură și pot reapărea, de cele mai multe ori reduse față de momentul inițial, la 6 luni, sau chiar la 1 an după injectare.

Toxina botulinică este din ce în ce mai utilizată și pentru alte zone faciale, chiar la nivelul gâtului, pentru amelioarea contractilității musculare din aceste zone și îmbunătățirea aspectului.

Injectarea a mici bolusuri de toxină botulinică este o tehnică extrem de valoroasă pentru tratamentul hiperhidrozei (a transpirației excesive) la nivelul axilei, palmar sau plantar, cu blocarea sudorației și corectarea acestei probleme extrem de neplăcute.

Cum funcționează  toxina botulinică?

Injectarea sa produce relaxare musculară acționând la nivel muscular prin blocarea eliberării mediatorului chimic acetilcolina din terminațiile nervoase.

Relaxarea musculară este temporară, iar revenirea la starea inițială este graduală.

Efectul începe să apară precoce, la 3-4 zile post-injectare și este maximal la 1-2 săptămâni.

Intervalul de timp între injectări este specific fiecărui pacient. În funcție de răspunsul individual, acesta nu ar trebui să fie mai mic de 16 săptămâni, dar în medie este de aproximativ 6 luni.

În cadrul hiperhidrozei axilare, toxina poate inhiba, temporar, secreția glandelor sudoripare.

Studiile clinice au demonstrat un efect optim pentru 4 – 7,5 luni în cadrul hiperhidrozei axilare, iar circa 30% din pacienți vor mai prezenta efectul după 1 an.

terapie antirid toxina botulinica - skinmed

Ce reacții adverse poate avea injectarea cu toxină botulinică?

În practica dermatologică, pentru uzul estetic, în scopul reducerii ridurilor, nu s-au notat reacții adverse importante.

Tehnica este una utilizată pe scară internațională, de mulți ani, cu cercetare susținută și dezbateri în cadrul simpozioanelor, extrem de valoroasă, prin eficacitate, pentru tratamentele antiaging/antirid.

Reacțiile adverse ale procedurilor de injectare cu toxină botulinică sunt minime, cele mai multe sunt limitate la locul injectării precum, arsură/durere, tumefiere, eritem, sensibilitate, sângerare sau prurit.

terapie antirid toxina botulinica - skinmed

Rar, pot sa apară cefalee (durere de cap), anxietate, asimetrii faciale, reducerea neuniformă a ridurilor, reacții de hipersensibilitate imediată (urticarie, edem, anafilaxie), blefaroptoză, fotofobie etc.

Acestea din urmă sunt extrem de rare, conform studiilor clinice existente în prezent.

Dacă doriți să vă programați,  o puteți face prin formularul de mai jos:

Recommended Posts