Tot ce trebuie să știm despre epilarea definitivă vara

epilarea definitiva vara laser soprano - skinmed clinic

Este posibilă epilarea definitivă vara? Categoric DA! Epilarea cu ceară nu se mai potriveşte cu femeia modernă, activă, care are nevoie de o piele fină, impecabilă, pe tot parcursul anului. Noua tehnologie-minune sau soluţia salvatoare poartă numele Soprano.

Soprano Titanium & Soprano Ice Platinum sunt laserele de ultimă generație, recunoscute la nivel mondial, cu cea mai mare eficiență în îndepărtarea pilozității, capabile de performanțe în orice anotimp.

Sunt nenumărate motive pentru care nu vă veţi întoarce vreodată la vechile metode de îndepărtare a părului nedorit.

Datorită tehnologiilor laser de ultimă generaţie, părul dispare, iar tratamentele de întreţinere, după şedinţele iniţiale, se fac o dată la 6-12 luni. Din fericire, la Skinmed Clinic există ambele variante ale laserului care combină simultan trei lungimi de undă diferite, fiind eficiente pentru toate tipurile de piele.

Până nu demult, aparatele similare cu laser nu erau eficiente pentru părul blond sau pentru pielea închisă la culoare. De acum, nu mai există aceste limite.

Orice femeie poate beneficia de îndepărtarea definitivă a firului de păr de pe faţă, picioare, mâini sau alte zone sensibile, inclusiv vara.

Ce este laserul? Ce tipuri de laser există?

Epilarea cu laser presupune procesul de îndepărtare a firelor de păr prin expunerea la pulsații de lumină laser care are drept țintă foliculul pilos. Acest lucru distruge ireversibil foliculii de păr.

Mecanismul de acțiune este reprezentat de o lungime de undă specifică pentru melanină, pigmentul care determină culoarea firelor de păr și a pielii, cu absorbție la nivelul bulbului (rădăcinii) firului de păr și distrugerea acestuia într-un procent semnificativ.

Epilarea laser a început cu IPL, lungime de undă neselectivă cu absorbție limitată asupra folicului pilos. Ulterior, tratamentele laser au inovat acet tratament.

Lungimile de undă ideale sunt Alexandrite 755 nm, Dioda 810 nm și YAG 1064 nm cu absorbție la nivelul dermului și epidermului pentru distrugerea unui număr cât mai mare de foliculi piloși și protecția stratului superficial, a epidermului.

Există vreo diferență între IPL și laser?

Laserul cu lumină intens pulsatilă (IPL) are drept cromofori țintă atât melanina, cât și hemoglobina, cu lungime de undă neselectiva 500-1000 nm și absorbție la nivelul foliculilor piloși dermici dar și la nivelul epidermului, cu risc de apariție a efectelor adverse.

În schimb, tratamentele laser sunt adaptate profundității foliculilor piloși pentru a distruge marea majoritate a acestora, iar absorbția la nivelul epidermului este limitată.

Riscul de reacții adverse este minim, putând fi lucrat și pentru tegumentul bronzat și firele deschise la culoare.

Ce pacienți pot beneficia de acest tratament?

Oricine poate realiza acest tratament pentru îndepărtarea pilozității nedorite.

Există și indicații medicale precum foliculita asociată tehnicilor de epilare clasică sau afecțiunilor medicale precum hipertricoza (prezența pilozității în exces) sau hirsutism (prezența pilozității de tip masculin pentru sexul feminim, în zone unde nu există în mod normal, precum părul facial).

De ce alegem un laser? De ce o tehnologie de vârf?

Soprano Titanium este tehnologie laser de ultimă generație, apreciată la nivel mondial, cu cea mai mare eficiență pentru îndepărtarea pilozității. Acesta dispune de un capăt Quatro 3D, un aplicator nou, unic, și eficient, cu o dimensiune a spotului de 4 cm2, pentru tratament mai rapide și o experiență mai plăcută pentru pacient.

Tehnologia încorporată este 3D cu Trio a lungimilor de undă incluse 755 nm Alexandrite, 810 nm Dioda și 1064 nm NdYAG pentru a ținti toți foliculii piloși.

Alma Lasers a patentat tehnica de lucru SHR în mișcare cu răcire eficientă a epidermului și lucru în mișcare pentru a livra o cantitate suficientă de energie pe unitatea de suprafață.

ICE plus este o tehnologie avansată care răcește pielea în mod continuu și facilitează o temperatură controlată și fără disconfort asociat pentru pacient pe tot parcursul tratamentului. Astfel pacienții vor avea o experiență lipsită de durere sau senzație de căldură/ arsură de-a lungul întregii sesiuni, asigurând totodată cele mai bune rezultate clinice.

Ce tipuri de piele sau fire de păr putem lucra?

Soprano Titanium este eficient pentru toate fototipurile cutanate (incluzând pielea bronzată/de culoare închisă) și toate tipurile de pilozitate (inclusiv părul subțire şi blond).

Când acționăm asupra foliculilor piloși? Fazele de creștere ale firului de păr

Creștere firelor de păr este un proces ciclic, alternând fazele de repaus cu cele de activitate. La același moment de timp, firele de păr se află în stadii diferite de creștere.

Prima fază – faza anagenă – reprezintă o perioadă de creștere rapidă a firului de păr. În această perioadă, firul de păr se formează și migrează către exterior, până la formarea definitivă a acestuia. Pe durata fazei anagene, părul crește cu 1 cm pe lună. Cu cât durata acestei faze este mai mare, cu atât firul de păr vă crește mai mult. Aproximativ 85-90% din firel de păr de pe scalp se află în faza anagenă la un moment dat.

A doua fază – faza catagenă – are o durată de 2 săptămâni, timp în care foliculul de păr se micșorează din cauza dezintegrării, iar papilele scad în dimensiuni. În timp ce firul de păr nu crește în această fază, lungimea firelor de păr terminale crește datorită foliculului care le împinge în sus.

Ultima fază este reprezentată de faza telogenă sau de repaus.

Foliculul pilos rămâne în stare latentă timp de una până la patru luni. 10-15% dintre firele de păr de la nivelul scalpului se află în această fază de creștere la un moment de timp dat. Această fază are drept rezultat căderea normală a părului.

De câte ședințe avem nevoie pentru a îndepărta pilozitatea și care este periodicitatea ședințelor?

Tehnologia TRIO înglobată în aplicatorul SOPRANO garantează distrugerea unui procent de peste 95% dintre foliculii piloși, rezultat dovedit prin studii de histologie.

Pentru zonele mari (cum sunt membrele inferioare, brațele) se recomandă o periodicitate între ședințe de 6-8 săptămâni, iar pentru zonele mici (facial, axilă) 4-6 săptămâni. În medie, se recomandă realizarea a 6-8 ședințe pe o zonă de tratament, cu întreținere la 6-12 luni.

Această procedură este definitivă?

Da, foliculii piloși sunt distruși ireversibil într-un procent peste 95% dar, de-a lungul anilor, foliculi piloși noi pot apărea și sunt necesare ședințe de întreținere la 6 luni-1 an.

Cât durează procedura?

Tehnologia QUATRO este patentată Alma Laser, este sigurul laser cu un aplicator de 4 cm2 ce micșorează considerabil timpul de lucru, în special pentru zonele mari, precum memebrele inferioare.

Dacă până acum această procedură dura 60-90 minute, acum timpul este înjumătățit iar pacienta trebuie să petreacă în cabinet 30-40 minute. Pentru zonele mici timpul este între 10-20 minute.

După optimizarea eficienței prin asocierea celor trei lungimi de undă acum a fost optimizat și timpul de lucru, reducându-se la jumătate.

Există risc de arsură asociat acestor proceduri?

Pentru tehnologia de vârf Soprano Titanium/Platinum, Brevetul ICE plus minimizează riscurile de ardere la suprafața pielii, în timp ce este păstrată căldura în derm unde țintim foliculii piloși. În același timp ce capătul răcește suprafața pielii, previne arsurile superficiale și senzația de durere.

Există risc de cancer cutanat, ce se întâmplă cu alunițele? Ce alte riscuri există pentru pielea noastră?

Leziunile melanocitare trebuie vizualizate inițial cu dermatoscopul, urmând să fie acoperite pe durata tratamentului. Riscul de transformare a leziunilor se pune doar în momentul în care pielea tratată suferă arsuri posttratament.

Efectele secundare sunt rare, printre acestea aflându-se eritemul, iritația sau modificările pigmentare, acestea fiind cele mai frecvente.

Epilarea permanentă cu Soprano Ice se poate face pe toată suprafaţa corpului. Are o  acţiune ușoară, blândă, mult mai plăcută decât epilarea cu ceară. Pielea rămâne fină la atingere, fără nicio urmă de iritație. Nu ne mai temem de durere sau de apariţia foliculitei ori a pielii înroşite. 

Soprano Ice Platinum oferă o metodă unică de încălzire graduală, extrem de eficientă în fotocoagularea papilei dermice, cu efecte durabile în timp, o metodă care previne agresiunea asupra țesuturilor înconjurătoare.

În funcție de tipul de piele și de caracteristicile firului de păr, rezultatele dorite se văd, în medie, după 6-8 ședințe de tratament.

Principalele avantaje ale epilării definitive cu Soprano Ice Platinum

  • tratamente nedureroase datorită sistemului de răcire continuă ICE Plus™ și sistemului SHR
  • poate fi utilizat pentru fiecare zonă a corpului și a feței
  • elimină firele de păr în proporție de peste 95%
  • rezultate impresionante atât pentru bărbați, cât și pentru femei
  • potrivit pentru toate tipurile de păr și piele
  • tratament eficient pe toată durata anului, chiar și în cazul pielii bronzate, în plină vară
  • aluniţele de pe piele sunt vizualizate inițial cu dermatoscopul, urmând să fie acoperite pe durata tratamentului; nu există risc de cancer de piele!

Mesaje recomandate