Tratament laser cicatrici și rejuvenare

tratament laser co2 2021 - skinmed clinic

Laserul CO2 este unul dintre cele mai folosite lasere în domeniul dermatologiei. Noi utilizăm o platformă din portofoliul Alma Laser, alături de alte tehnologii laser ale aceluiași lider în domeniul tehnologiilor laser.

Acesta generează o energie cu o lungime de undă în domeniul infraroșului (10600 nm), lungime de undă care este foarte bine absorbită de apă. Deoarece pielea conține o cantitate mare de apă, laserul CO2 este folosit atât pentru ablația (distrugerea) leziunilor benigne ale pielii (papiloame, veruci, keratoze seboreice, hemangioame, etc.) cât și în dermatologia estetică, mai ales în tratamentul cicatricilor și rejuvenare.

tratament laser co2 2021 - skinmed clinic

Laserul CO2 fracționat este folosit pentru îmbunătățirea aspectului estetic al pielii, poate trata riduri fine, foto îmbătrânire (îmbătrânirea prematură cauzată de expunerea la UV), pete pigmentate, piele neomogenă, cicatrici (postacnee, postarsură, postchirurgie) la nivelul feței, gâtului, decolteului și mâinilor.

Acesta acționează creând microinjurii ale pielii prin microfascicule de energie (fracționare) care declanșează un răspuns de vindecare cu stimularea sintezei de colagen și elastină. Rezultatul e o piele mai fermă, mai tânără, mai întinsă, cu un relief cutanat mai omogen, cu pigmentare uniformă.

tratament laser co2 2021 - skinmed clinic

Pot fi necesare 4-6 ședințe pentru rezultate optime, care se fac de obicei la interval de 4-6 săptămâni.

Cicatricile post acnee sunt îmbunătățite semnificativ după o cură de tratament laser CO2. Sunt situații în care este indicat un protocol complex, ce include terapie laser vascular, atunci când sunt asociate leziuni reziduale cu eritem (roșeață), peelinguri, microneedling, sau alte terapii injectabile minim-invazive (mezoterapie, injectare acid hialuronic).

Având la dispoziție toate aceste tehnici reușim a ameliora semnificativ această condiție fără rezolvare în urmă cu cațiva ani.

Întrebări frecvente

Laserul CO2 fracționat este un laser de ultimă generație a cărui undă laser este împărțită în foarte multe fascicole mai mici. Această undă laser pixelată îndepărtează controlat porțiuni de piele sub forma unor multiple coloane microscopice de arsură, generând un răspuns de vindecare, cu creare de colagen și elastină. Rezultatul tratamentului este o piele mai estetică, mai tânără.

Laserul CO2 fracționat se folosește în tratamentul:

  • cicatricilor (postacnee, postarsură, postchirurgie)
  • vergeturi
  • rejuvenare (riduri fine, fotoîmbătrânire, lentigo-uri solare)
  • blefaroplastie laser (corecția laxității, ridurilor de la nivelul pleoapelor)

Înainte de a începe, pielea se curăță cu o soluție antiseptică și se aplică cremă anestezică 20-30 minute. Se efectuează procedura și după procedură se aplică o cremă cu antibiotic și cremă cu fotoprotecție.

De obicei, sunt necesare 3-4 ședințe la interval de 4 săptămâni pentru rezultate optime, în timpul consultației inițiale cu medicul dermatolog acesta va stabili în funcție de problema tratată și severitatea ei protocolul de tratament.

După efectuarea unei ședințe de laser CO2 fracționat pielea este roșie, cu cojite punctiforme, uneori pacienții descriu senzația de ușoară usturime sau de “a ține”. Perioada de recuperare completă variază între 5-10 zile în funcție de protocolul recomandat de dermatolog. După procedură se folosește tratamentul recomandat de medicul dermatolog (o combinație de creme cicatrizante și fotoprotecție).

Dacă doriți să vă programați,  o puteți face prin formularul de mai jos:

Mesaje recomandate