Tratament laser pentru îndepărtare papiloame, veruci seboreice și leziuni benigne ale pielii

alma laser co2 ablativ - skinmed ubermenu

Terapia laser reprezintă o metodă modernă și eficientă pentru tratamentul unei serii variate de afecțiuni. Rezultatele apar imediat după procedură, nu există reacții adverse importante, vindecarea este rapidă, fără leziuni reziduale (cicatrici).

Platforma laser CO2 utilizată aparține protofoliului Alma Lasers, unul dintre cei mai importanți furnizori de tehnologii laser.

Laserul CO2 este unul dintre cele mai folosite lasere în domeniul dermatologiei. Laserul CO2 generează o energie cu o lungime de undă în domeniul infraroșului (10600 nm), lungime de undă care este foarte bine absorbită de apă.

Deoarece pielea conține o cantitate mare de apă, laserul CO2 este folosit atat pentru ablația (distrugerea) leziunilor benigne ale pielii (papiloame, veruci, keratoze seboreice, hemangioame, etc.) cât și în dermatologia estetică, mai ales în tratamentul cicatricilor și rejuvenare.
Redare video

Laserul emite pulsuri de energie înaltă care produc îndepărtarea țesutului țintă făcând concomitent hemostază, fără să lezeze țesuturile din jur în acest fel obținându-se o vindecare mai rapidă și mai estetică, fără cicatrici reziduale.

De obicei este necesară o singură ședință pentru tratamentul leziunii care se vrea îndepărtată. Tratamentul se face cu anestezie locală topică (crema anestezică) sau cu xilină.

Prin această metodă se pot îndepărta marea majoritate a leziunilor benigne, precum papiloame, keratoze actinice, veruci seboreice, nevi (alunițe) papilomatoase, veruci vulgare, veruci plantare, etc., rapid, fără inflamație importantă și epitelizare eficientă, fără leziuni reziduale.

femilift - rejuvenarea vaginala - skinmed

Întrebări frecvente

Laserul CO2 ablativ emite o undă de lumină infraroșie, cu o lungime de undă de 10600 nm, care este puternic absorbită de apă, acest lucru făcând posibil ca țesuturile țintă să fie îndepărtate printr-o fotocoagulare foarte precisă și cu rezultate estetice foarte bune.

Putem trata o multitudine de leziuni ale pielii:

  • Leziuni virale: papiloame, veruci, condiloame, molluscum contagiosum
  • Tumori benigne: nevi, cheratoze seboreice, cheratoze actinice, hemangioame, xantelasme
  • Tumori maligne: carcinom bazocelular cu risc scăzut

Se folosește, de obicei, un tip de anestezie în funcție de tipul, dimensiunile și numărul leziunilor pe care le dorim îndepărtate (cremă anestezică sau anestezie locală injectabilă). Se îndepărtează leziunile. Se aplică cremă cu antibiotic, de obicei, nu este necesară pansarea.

După procedură, rămân – câteva zile – niște mici cojițe de vindecare, care – în funcție de zonă – cad între 3-10 zile. În perioada aceasta, spălarea zonei este permisă și se folosește o cremă cicatrizantă recomandată de medicul dermatolog. De obicei, este recomandat pentru rezultate estetice cât mai bune să se evite piscina, sauna, transpirația excesivă, expunerea excesivă la soare.

Nu rămân cicatrici pe termen lung, laserul are rezultate estetice foarte bune.

Dacă doriți să vă programați,  o puteți face prin formularul de mai jos:

Mesaje recomandate