Tratamentul acneei cu Dermapen 4

dermapen 4 mezoterapia - skinmed clinic
Una dintre cele mai bune metode pentru a trata urmele acneei este microneedlingul cu Dermapen 4.

Ce se întâmplă când se folosește Dermapen4? Se produc 2 efecte:

 • o injurie superficială, rapid reversibilă care declanșează la nivelul pielii un răspuns de vindecare cu stimularea sintezei de colagen și elastină
 • crearea, prin înțepare, de multiple canale permeabile pentru substanțele active aplicate pe piele în timpul procedurii.
Aceste substanțe potențează efectele pe care vrem să le obținem în tratamentul cicatricilor. Dar, el are efect și în procedurile de antiaging și depigmentare.

Dermapen 4 este utilizat cu succes și de clinica Skinmed, una din primele care folosește cea mai avansată versiune a acestui aparat.

Tratamentele cu Dermapen 4 constau în injectarea superficială, la nivelul pielii, de substanțe active: farmacologice, aminoacizi, enzime, vitamine, minerale sau extracte din plante. 

Spre deosebire de o seringă tradițională, cu care se efectuează procedura clasică de mezoterapie, Dermapen 4 utilizează un sistem de 16 ace de 33 gauge, din oțel medical inoxidabil, gamma sterilizate care oscilează până la 120 vibrații/secundă și care crează 1920 de canale în piele pe secundă! 

Până și cei mai experimentați medici, care folosesc mezoterapia, nu pot face mai mult de 2 sau 3 injectări într-o secundă!

Față de alte dispozitive de microneedling de pe piață, Dermapen 4 este cu 104% mai eficient, iar față de versiunea sa precedentă, Dermapen 3, realizează cu 49,7% mai multe canale. 

Mai multe canale însemnă o permeabilitate mai bună a pielii pentru substanțele active și tratamente mai rapide, pe suprafețe mai mari.

Cu Dermapen 4, adâncimea acelor poate fi setată cu o precizie foarte bună în gradații de 0,1 mm. 

Asta permite o adaptare foarte bună a adâncimii acelor pentru a trata zone sensibile (pleoape, scalp, zona genitală) dar și o adâncime maximă de 3 mm pentru tratamentul cicatricilor adânci, atrofice (cicatrici postacnee, postchirurgie, postarsură, vergeturi).

Sunt necesare între 4-6 ședințe efectuate la un interval de 2-4 săptămâni și ședințe de întreținere a căror frecvență este stabilită de către medicul dermatolog.

Durata tratamentului este de aproximativ 20 minute, iar înainte de procedură se aplică o cremă anestezică pentru a reduce discomfortul. 

În funcție de adâncimea tratamentului poate să nu fie necesară o perioadă de refacerea a pielii sau poate exista o perioadă de refacere de 3-5 zile (roșeață, umflare). 

Rezultatele sunt progresive după fiecare ședință și apar de obicei între 10-14 zile de la începerea tratamentului.

Dacă ați auzit de mai multe aparate folosite în procedurile de microneedling, trebuie să mai știți câte ceva despre Dermapen 4

Sistemul special din construcția acului are un profil de siguranță excelent: acul, sistemul de prindere și aparatul sunt construite pentru a elimina complet contaminarea cu fluide în timpul tratamentului. 

De asemenea nu există riscul de rupere/zgâriere a pielii (la aparatele mai vechi există un grad de rupere/zgâriere a pielii, dar Dermapen are mai multe îmbunătățiri ale sistemului de mișcare al acului care a redus la zero aceste efecte negative).

Tratamentul cu Dermapen  este folosit pentru:

 • riduri ușoare și moderate
 • laxitate
 • fotoîmbatranire (pete pigmentate, riduri)
 • vergeturi
 • hiperpigmentare
 • cicatrici
 • piele uscată
 • pori dilatați
 • vitiligo
 • alopecie
Play Video

Recommended Posts