Un laser contra fotoîmbătrânirii și a cicatricilor!

laser rejuvenarea pielii - skinmed clinic

Rejuvenarea pielii și tratarea cicatricilor sunt deziderate aflate în vârful piramidei ambițiilor oricui are o problemă în aceste domenii. Există acum un laser ultraperformant, care funcționează cu dioxid de carbon.

Este vorba de o platformă AlmaLaser, care generează o energie cu o lungime de undă în domeniul infraroșului (10600 nm), lungime de undă care este foarte bine absorbită de apă.

Deoarece pielea conține o cantitate mare de apă, laserul CO2 este folosit atât pentru ablația (distrugerea) leziunilor benigne ale pielii (papiloame, veruci, keratoze seboreice, hemangioame etc.), cât și în dermatologia estetică, mai ales în tratamentul cicatricilor și rejuvenare. 

Laserul CO2 fracționat este folosit pentru îmbunătățirea aspectului estetic al pielii, poate trata riduri fine, fotoîmbătrânire (îmbătrânirea prematură cauzată de expunerea la UV), pete pigmentate, piele neomogenă, cicatrici (post-acnee, post-arsură, post-chirurgie) la nivelul feței, gâtului, decolteului și mâinilor. 

Acesta acționează creând microinjurii ale pielii prin microfascicule de energie (fracționare), care declanșează un răspuns de vindecare cu stimularea sintezei de colagen și elastină.

Seara se repetă curățarea tenului și aplicarea loțiunii tonice. 

În continuare poți folosi un exfoliant cu acid salicilic, deoarece acesta curăță porii, îndepărtează punctele negre, excesul de sebum și este antiimflamator.

Hidratarea se poate face cu ajutorul unei loțiuni lejere, cu textură de gel, care conține ingrediente reparatoare precum antioxidanții, ceramidele și vitaminele.

Rezultatul e o piele mai fermă, mai tânără, mai întinsă, cu un relief cutanat mai omogen, cu pigmentare uniformă.

Pot fi necesare 4-6 ședințe pentru rezultate optime,  care se fac, de obicei, la interval de 4-6 săptămâni.

Cicatricile post-acnee sunt îmbunătățite semnificativ după o cură de tratament laser CO2

Sunt situații în care este indicat un protocol complex, ce include terapie laser vascular, atunci când sunt asociate leziuni reziduale cu eritem (roșeață), peelingurimicroneedeling, sau alte terapii injectabile minim-invazive (mezoterapieinjectare acid hialuronic).

Cu toate aceste tehnici combinate, pacienții își pot ameliora semnificativ aceste probleme, care – în urmă cu doar câțiva ani – nu aveau rezolvare.

Sursa articol: e-femeia.ro

Mesaje recomandate