Vacusport®

terapie cu vacuum, vacusport - skinmed clinic

Vacusport® este un sistem ultraperformant de recuperare medicală şi refacere sportivă, cu numeroase beneficii la nivel estetic, care are la bază medicina aerospațială și tehnologia revoluţionară a vacuumului intermitent.

Utilitatea acestei terapii este uriașă, în diverse domenii, cu efect profilactic, curativ și de recuperare.

Multiple beneficii în afecțiunile vasculare periferice, arterite, insuficiență circulatorie venoasă, limfedem, algo-neurodistrofia secundară post traumatică. Grăbește cu 50% închiderea rănilor, escarelor, arsurilor, ulcerelor varicoase, diabetice. 

Benefic în tratamentul polineuropatiilor. Este foarte util în toate afecțiunile ortopedice, post traumatice: fracturi, luxații, entorse, rupturi ligamentare, musculare, recuperarea după protezarea șoldului, genunchiului. 

În medicina sportivă, înlătură oboseala și febra musculară, ajută la recuperare rapidă în cazul sportivilor care vin după accidentări. 

Extrem de util și în cazul persoanelor care nu au făcut / nu pot face suficientă mișcare și au un stil de viață sedentar (prin îmbunătățirea semnificativă a circulației locale și creșterea producției de colagen, vorbim despre efecte spectaculoase anti celulită, neregularități ale epidermei, vergeturi,  țesut conjunctiv slab, varice, picioare umflate etc.).

Q&A 

 • Terapie non-invazivă, fără risc de complicații ulterioare
 • Fără durere, indiferent de natura sau gravitatea afecțiunii de care suferă pacientul

Este recomandată atat persoanelor suferinde, cat și celor cu o stare de sănătate foarte bună, grație efectelor profilactice, curative și de recuperare.

 • Insuficiența venoasă cronică (ulcerul venos al piciorului, varice)
 • Sindromul post-trombotic
 • Edem
 • Ulcere și alte răni care nu se închid
 • Inflamații post-chirurgicale sau post-traumatism
 • Boala ocluzivă arterială periferică
 • Neuropatia diabetică
 • Dureri cronice (picioare, răni, artrită)
 • Sindromul „picioare nelinistite”
 • Reabilitarea și recuperarea în urma traumatismelor din sport, inclusiv a fracturilor
 • Limfoedem – tratamente pentru tonifierea musculară și îndepărtarea celulitei
 • Refacerea post efort și Creșterea performanței sportive

Printr-o alternanță ritmică de presiune negativă și pozitivă asupra membrelor inferioare. A nu se confunda cu presoterapia, adesea întâlnită în centrele de recuperare sau în cele de remodelare corporală, care constă în aplicarea de presiune pozitivă! Astfel, se obține un joc de presiune asupra vaselor sanguine, cu modificare ritmică de calibru, având drept consecință efecte vasodilatatoare și stimulatoare asupra schimburilor de oxigen și nutrienți și deschiderea de noi căi vasculare. În același timp se îmbunătățește drenajul limfatic și circulația venoasă. Acest joc de presiune, în faza negativă atrage mai mult sânge în jumătatea inferioară a corpului, pentru ca în faza pozitivă sângele din partea inferioară să fie pompat eficient spre partea superioară. În faza de presiune negativă crește perfuzarea mușchilor membrelor inferioare cu capilaro-dilatație și deschiderea de vase capilare noi. În faza compresivă, de fapt revenirea la presiunea atmosferică, sângele venos și limfa curg prin vase cu diametrul mărit, crește întoarcerea venoasă, accelerează perfuzia și drenajul limfatic, crește pH-ul, crește sinteza de colagen și grăbește închiderea rănilor.

În medicina sportivă este folosit profilactic, curativ și recuperator. Prin deschiderea de noi pături capilare, crește perfuzia tisulară, crește “wash-out-ul”, cu eliminarea acidului lactic, creatinkinazei, acidului uric. Înlătură oboseala și febra musculară. Folosit profilactic de 2 ori pe săptămână, s-a observat creșterea capacității cardio-pulmonare, crește rezistența la efort, îmbunătățește vizibil performanța și crește motivația. După o ședință de Vacuum energia, toleranța la efort, vitalitatea și performanța cresc vizibil. Marile cluburi sportive, Real Madrid, FC Barcelona, Manchester City, Nicosia folosesc această terapie înainte și după fiecare antrenament. Preparatorii fizici ai acestor cluburi au constatat lipsa accidentărilor majore.

O ședință durează 30 de minute, iar pacientul trebuie să se prezinte în îmbrăcăminte sport, cat mai comodă (șort, fustă, pantaloni de trening sau blugi largi). In timpul terapiei, pacientul poate utiliza telefonul mobil sau tableta.

Dacă doriți să vă programați, o puteți face prin formularul de mai jos: