Mezoterapia injectabilă – tratament și frumusețe la prețuri accesibile

mezoterapia injectabila skinmed clinic bucuresti

Mezoterapia injectabilă este o metodă care țintește obținerea unui efect de întinerire a tenului cu păstrarea caracteristicilor estetice naturale ale pacienților. Ea va influența strict calitatea pielii, fără a produce modificări de volum și de expresivitate la nivel facial.

Practic, soluția este recomandată pacienților care doresc proceduri de întreținere, sau cu caracter preventiv, dar fără să apeleze la substanțe precum acidul hialuronic sau toxină botulinică.
mezoterapia injectabila skinmed clinic bucuresti
mezoterapia injectabila skinmed clinic bucuresti

Cum funcționează  mezoterapia?

Ea reprezintă o tehnică cu ac, neinvazivă și nedureroasă, efectuată manual (seringă cu ac foarte fin) sau instrumental (utilizând dispozitive special concepute – pen sau pistol).

Nu este obligatorie anestezia locală, se poate efectua în funcţie de suportabilitatea pacientului.

Aceasta presupune introducerea în tegument la nivel mezodermal, prin microinjecţii, a unui cocktail de substanţe, stabilit de medic în funcţie de nevoile și situaţia pacientului, conţinând vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, acid hialuronic, oligoelemente, etc.

Substanțele active sunt ingrediente naturale ale țesuturilor organismului esențiale funcționării acestora și care participă activ la metabolismul celular, inducând activarea unor căi metabolice:

mezoterapia injectabila skinmed clinic bucuresti

Mezoterapia este folosită ca tratament în afecţiuni dermatologice/estetice precum: alopecia (căderea părului), celulita/adipozităţile localizate (lipoame), vergeturile, cearcănele, cicatrici post acnee sau terapia regenerativă a tegumentului de la nivelul feţei, decolteului sau dosul mâinilor.

Pentru fiecare dintre aceste probleme medicul curant întocmește un protocol terapeutic, cu descrierea substanţelor utilizate, numărul total al ședinţelor și periodicitatea acestora (spre exemplu în celulită sunt necesare 7-10 ședinţe la 7-10 zile, pentru regenerare epidermică 3-5 ședinţe la 2-4 săptămâni).

Este foarte important să se realizeze ședinţe de întreţinere la 6 luni-1 an. 

Prin mezoterapie se poate corecta laxitatea cutanată exagerată, datorită efectelor de remodelare importantă și inducerea/accelerarea procesului natural de sinteză a fibrelor de susținere, astfel pielea îți recapătă elasticitatea, fermitatea și tonicitatea, cu un veritabil efect de LIFTING.

Riscurile sunt minime, iar efectele adverse sunt reduse. Pot apărea mici vânătăi sau hematoame în zonele cu laxitate, roseaţă, durere locală, senzaţii de arsură, mâncărime sau o reacţie alergică minoră locală.

Întrebări frecvente

Mezoterapia este o procedură medicală care constă în injectarea de diverse substanțe (farmaceutice, vitamine, minerale, extracte naturale sau homeopatice) la nivelul pielii (derm și hipoderm). Aceste substanțe se folosesc pentru a obține diverse rezultate în funcție de problema pe care o dorim tratată (topirea celulelor adipoase, îmbunătățirea circulației, reducerea fibrozei, stimulează sinteza de colagen și elastină, promovează în căderea părului regenerarea părului).

Are aplicații multiple: reducerea depozitelor adipoase, celulită, vergeturi, căderea părului, acnee, cicatrici și reîntinerire (riduri, laxitate, hiperpigmentare).

De obicei sunt necesare 4-6 ședințe la interval de 4 săptămâni pentru rezultate optime, în timpul consultației inițiale cu medicul dermatolog acesta va stabili în funcție de problema tratată și severitatea ei protocolul de tratament.

Rezultatele se văd după prima ședință la 2-4 săptămâni de la începerea tratamentului și se vor îmbunătăți după fiecare ședință.

După protocolul inițial cu ședințe succesive, este necesar să se revină la ședințe de întreținere pentru a menține rezultatele. Frecvența ședințelor de întreținere va fi stabilită de către medicul dermatolog, de obicei 1 ședință la 4-6 luni.

Înainte de a începe pielea se curăță cu o soluție antiseptică și se aplică cremă anestezică 20-30 minute. Tratamentul constă în injectarea cu ace fine multiplă de cantități mici de soluții de mezoterapie. Procedura durează 20-30 minute.

Pielea este de obicei înroșită, și pot să apară mici umflături și vânătăi datorită injectării care dispar după 2-3 zile.

Dacă doriți să vă programați,  o puteți face prin formularul de mai jos:

Mesaje recomandate